SHOPPING CART

No Products in the Cart

TOTAL:
0 Ft

A fellendülő Lövőház és szomszédsága 2. rész

on February 06, 2021
Előző cikkünk folyatásaként szeretnénk a Lövőház utca, illetve a Spark Le Monde szomszédságában tovább sétálgatni a társaságodban (így virtuálisan). Ahogyan korábban is szó esett róla, a környék a korlátozások ellenére is virágzik, ami köszönhető egyrészt a közösség támogatóerejének, illetve a helyi vállalkozások kemény munkájának és kreativitásának. Legutóbb a Spark Le Monde idei terveiről és a számodra készülő meglepetésekről árultunk el néhány izgalmas részletet, ám most újra megéheztünk és meglátogatnánk még egy-két fantasztikus helyet. 
Megkörnyékezett minket az olasz maffia és a pizza nagyhatalmak. Jó, valójában magyarok és nem maffia, de élen járnak a valódi olasz pizzák elsajátításában. Lássuk azokat a vékony tésztákat, amikből gyorsan rendeltünk is párat, hogy a cikk írását megihlessék.

IGEN
Az Igen pizzéria már nemcsak a Madách téri bulizók törzshelye. A Margit körúti, igazi dél-olasz hangulatot tükröző étterem olyan valódi pizzacsodákat kínál, mint például a krumplis, a szarvasgombás vagy a mortadellás-ricottás-pisztáciás (nyami). De az igazi különlegessége az olasz eredetvédett összetevőket tartalmazó D.O.P Margherita pizza. Ezek mellé pedig ínycsiklandó desszertek és italok párosulnak. Az egyenesen Nápolyból való kemence látványa és a benne frissen készülő pizzák illata Olaszországba repíti vendégeit (legalábbis képzeletben).  Nagyon reméljük, hogy mielőbb élvezhetjük a hely hangulatát és nemcsak otthon, papírdobozból fogyaszthatjuk az Igent. Azért, ha George Clooney van a dobozán (azigen), akkor annyira azt se vesszük rossz néven!
@igen_italia

DIGÓ PIZZA

A valódi vékony tésztás, eredeti olasz receptúrájú pizzák 2-3 km-es kiszállítást bírnak el melegen és frissen. Éppen ezért, mikor étterembe se járhatunk, a Digó csapatának is ki kellett találnia, hogy a Kazinczy utcából, hogyan tudnák kiszolgálni a budai vendégeket. Erre pedig egy átmeneti pop up pizzázót nyitottak a Haris park parkolójában, ami nekünk egy újabb szuper helyet jelent a környéken. A napokban rendeltünk is három különböző pizzát (alábbi művészi képen láthatóak), hogy ismét leteszteljük. Szuper gyorsan kiszállították és percek alatt tüntettük el, annyira friss és finom volt. Pedig Nápolyban is pizzáztunk már, de nem találtunk különbséget (tapsvihar). Köszönjük nekik, hogy ebben a nehéz helyzetben is ilyen kreatívak. 

@digo.pizza

Most jön az a rész, amiért az előző cikkben előre elnézésedet kértük, hogy néha több szó esik majd a csomagolásról és az arculatról, mint a mesés ételekről. De hát rólunk van szó.

101 BISTRO

Sok olyan étterem van, ahol nagyon finomakat ehetünk, de az élmény része az enteriőr és a szép, egyedi tálalás is. Ebben élen jár a járvány közepén, a Széll Kálmán téren, a Nemdebár szoszédságában nyílt 101 Bistro. Keve Márton séf, aki a világ számos helyén megfordult szakácsként, a pandémia első hullámában itthon ragadt és  barátjával, Lu Boyinnal júniusban kezdett el dolgozni a 101 Bistrón. A tajvani ízek és ételek nemcsak különlegesek és elképesztően finomak, de csomagolásuk is annyira stílusos, hogy díjazni lehetne. Az elviteles, vékony falemez (szerű?) dobozra gravírozott logo olyan szép, hogy otthon kitettünk dísznek. Több fogást is kóstoltunk már innen, és egyik finomabb volt, mint a másik. Külön kiemelnénk a házilag készült kimcsit, ami bármely bento box méltó kísérője lehet. Ne hagyd ki ezt az ízletes és szokatlanul esztétikus élményt!

 @101bistro.budapest

PINGRUMBA

A nagysikerű pesti Dobrumba után nemrég megnyílt a Pingrumba a Széll Kálmán téren, éppen csak pár lépésre a 101 Bistrotól. Ahogy erre a helyre belépsz, ismét olyan érzésed támad, mintha a Távol-Keleten járnál. A legjobb a belső kertben elfogyasztani a keleti fűszerekkel és a helyi, termelői, friss és minőségi alapanyagokból készült ételeket. Nem igazán fotózgatjuk az ételeket, de a Pingrumba színes tálait nehéz megállni, hogy ne örökítsük meg minden egyes alkalommal. Tényleg alig várjuk, hogy újra ellátogathassunk az étterembe, hogy elrepítsenek minket valami mesebeli tájra, de addig is élvezzük a rendelési lehetőséget. 

 

@pingrumba_bp

Kicsit sétáljunk vissza üzletünk felé. A Fény utcában van még egy-két érdekesség, amit szeretnénk megmutatni. Még egy kis sós, de aztán megígérjük, a nasi se marad el!

BUJA DISZNÓ

Bíró Lajos legeslegfinomabb rántott húsa már a Fény utcai piacon is megtalálható. A nagy népszerűségnek örvendő Hold utcából most a környékünkre tette át székhelyét a Buja Disznó. Ugyan 80 százalékban a rántott húsra épül a magas minőséget képviselő streetfood étterem, de számos más fogás is kapható, mint például rántott kacsamáj, pirított sertésmáj és sült kolbász. Az adventi időszakban isteni halászlevet vásároltunk, a következő alkalommal pedig az eddigi legfinomabb májgombóc levest kóstolhattuk meg. Eláruljuk, hogy egy rántott szeletet két körettel és finom krumplisalátával ketten is fogyaszthattok, bőséges adag.

@buja_disznok

AUGUSZT CUKRÁSZDA

Akkor most következzék a környék legjobb cukrászdája, az Auguszt, amely tavaly ünnepelte a 150. évfordulóját. Óvatosan menj be, mert ellenállhatatlan a kínálat. Könnyű elveszni a marcipános desszertek és a tortaszeletek végtelenségében. Ha nincs ajándékötleted, akkor az Auguszt bonbonokból készíts válogatást, amely minden alkalomra kiváló meglepetés. A libamájas falat vagy a cukkinis quiche pedig egy tökéletes brunch kísérői lehetnek. Ha nálunk jársz, ide is mindenképp ugorj be, és kényeztesd magad egy finom, édes falattal!

@augusztcukraszda1870

SZERELMES LEVÉL

A Pékműhely Lövőház utcai romantikus kis üzlete a Szerelmes Levél, a város (egyik) legjobb péksége, amit egyszerűen nem lehet megunni. A kézműves fagyiktól, a helyben készült zöldséglevekig minden jó megtalálható egy tökéletes hétvégi brunch-hoz. Sokszor áll kacskaringózó sor előttük, de fel se merül, hogy ne álljunk be. Ki nem hagynánk a frissen sült kovászos kenyeret, a gorgonzolás papucsot vagy a juhtúros-újhagymást. A kiszolgálás pedig mindig nagyon kedves és gyors. Nagyon szeretjük itt kezdeni a napot!

@szerelmeslevel_pekmu

Ha nem esik az eső, akkor a korlátozások végéig javasoljuk, hogy a Széllkapu park napágyain fogyaszd elviteles ételeid, és a Spark Le Monde üzletébe se felejts el benézni. Csupa újdonsággal várunk titeket a Lövőházban és online is.