A koppenhágai divathét legjobb bemutatói

on August 12, 2021

A kedvenc divateseményem végre elérkezett és nem is lehetnék ennél izgatottabb. Hála az internetnek élőben követhetem végig a koppenhágai divathét legmenőbb divatbemutatóit a kanapémról. Egyszerre látni digitális és fizikai performanszokat, amik egytől-egyig hihetetlenül inspirálóak és lenyűgözőek. Az első három nap legizgalmasabb bemutatóit szeretném most veled megosztani. A Spark Le Monde pedig olyannyira naprakész a divatban, hogy a bemutatott divatmárkák termékeit már Magyarországon is elérheted a sparklemonde.hu oldalon. 

Most pedig lássuk a lélegzetelállító felhozatalt:

GESTUZ

A Gestuz-t 2008-ban alapította a dán nemzetiségű Sanne Sehested, aki egy olyan márkát szeretett volna létrehozni, amelyet saját gardróbja inspirált. Törekszik arra, hogy minden egyes darab kiemelje a nők egyediségét, illetve hangsúlyozza az erejüket. Sanne alkotás közben a modern nőt tartja szem előtt azzal a céllal, hogy ruhatárának alappilléreit adja. Kreációi attól válnak igazán egyedivé, hogy a klasszikus darabokat modern köntösbe bújtatja. A márka olyan neveket tudhat kedvelői között, mint Taylor Swift és Olivia Palermo.

A  Gestuz termékeit itt találod 

RODEBJER

A Rodebjer márkát a svéd Carin Rodebjer alapította 2000-ben, New Yorkban, miután Manhattan utcáit járva saját tervezésű ruháival felhívta magára a divatvilág figyelmét. Kezdetben Carin baráti körének álmodott meg outfiteket, mára azonban többszörös díjnyertes tervezővé avanzsált, akinek márkája kultikus a modern nők körében.

A Rodebjer termékeket itt találod

REMAIN 

A ROTATE óriási sikere után a dán divatház és a luxus concept store tulajdonos Birger Christensen csoport elindította következő sikeres kalandját, a REMAIN-t. A márka felismerte, hogy a dolgozó nők minden nap megküzdenek a kihívással, hogy hogyan legyen az outfitjük divatos, könnyed eleganciát sugárzó, ugyanakkor kényelmes. Lehetetlen küldetésnek tűnik, ugye? Jó hírünk van, hiszen a Remain által tervezett kollekció minden egyes darabja tökéletesen megfelel ezeknek a kritériumoknak: a mesésen elegáns ruhák a legmagasabb minőségű textilből és bőrből készültek, ultra vagányak, ugyanakkor szabásvonalaik tökéletesen letisztultak, arról nem is beszélve, hogy rettentően imádom a harmonizáló színeiket. Életre szóló, időtlen darabok mind, amelyek jól kombinálhatóak egymással, így tökéletes alapot képeznek egy kapszulagardróbhoz is.

A Remain termékeket itt találod

SAMSØE SAMSØE

A brand 1993-ban egy ékszerboltként indult Koppenhágában. Azóta persze rengeteg változáson ment keresztül, és remekül kinőtte magát, hogy mára mesés anyagokból készült fantasztikus alapdarabokkal kényeztessen minket. A mostanra nemzetközivé vált divatház kényelmes, a mindennapokban is könnyen hordható darabokat alkot a legmagasabb minőségben. Az egész kollekcióból sugárzik a koppenhágai street style játszi könnyedsége, minimalizmusa és használhatósága.

A Samsøe Samsøe termékeit itt találod

BAUM UND PFERDGARTEN

A Baum und Pferdgarten 1999-ben alapított, koppenhágai divatmárka, elképesztő show-kkal robbant a divathetek alatt, kollekciói pedig minden részletében lenyűgöznek. A tervezők nem fukarkodnak a színek és minták intenzív használatával, miközben olyan fazonokat álmodnak meg, amelyek jól kombinálhatóak egymással és ruhatárunk többi darabjával. Házon belül, hónapok munkáját belefektetve született, egyedi printek kerülnek a tudatosan kiválasztott, minőségi anyagokra. Meglepő színkombinációk és minták, apró művészeti alkotások, amik diszkréten hívják fel magukra a figyelmet. A teljes Baum und Pfergarten csapat masszív életvidámsága és kicsapó öröme sugárzik az általuk megalkotott darabokról.

A Baum und Pferdgarten termékeit itt találod

 

ReméIem, hogy élvezted velem ezt a különleges digitális divatélményt. További bemutatókkal hamarosan jelentkezem! A következő cikkemben pedig a divathét legmenőbb street style öltözékeivel találkozhatsz majd.

Csók,

Réta