KORONAVÍRUSBAN ELHUNYT A LANVIN EGYKORI TERVEZŐJE, ALBER ELBAZ

on April 26, 2021
2021. április 24-én szomorú hírre ébredt Párizs. 59 éves korában elhunyt a LANVIN márka tervezője, Alber Elbaz. Nem csak a sztárok, de a környezetében élők és a vele dolgozók is imádták őt és a humorát. A Lanvin márka kreatív reformerével, Alber Elbazzal egy igazán empatikus és nagylelkű embert veszített el a divatipar. Zseniális kreációival emlékezünk meg róla és munkásságáról.

@alberelbaz8 LOVE&RE-SET are my new resolutions for2021💓@akooman💕💟@yaelbardayan 💞


A marokkói születésű, izraeli divattervező nem csak megfiatalította a Lanvin márkát, de fel is virágoztatta. Olyan sztárok hű barátja és tervezője volt, mint Meryl Streep és Natalie Portman. Nem csak a ruhatervezésben, de az üzletben is mindvégig megtartotta emberségét, egyike volt az igazán jó karaktereknek ebben a szakmában. Pierpaolo Piccioli, a Valentino dizájnere és Stella McCartney is tisztelgett elhunyt kollégája előtt, Anna Wintour szerint pedig ő volt az, akinek a divat az élet kiteljesedését jelentette.

@alberelbaz8 Happy birthday 🎂 to me ...all I wanted for myself for this birthday was just a hug a real one..no more a "virtual hugs "...from all the people l love ❤...Alber


Elbaz 14 évig volt a Lanvin tervezője, 2001-től egészen 2015-ig. Bár ekkor a vezetés megvált tőle, azt a sikert mégsem lehet tőle elvitatni, hogy neki köszönhetően kezdték újra viselni a márka kreációit olyan hírességek, mint Beyoncé, Lupita Nyong'o, Pharrell Williams, Michelle Obama vagy Harry Styles. 2020-ban, öt év kihagyás után megalapította saját márkáját, az AZ Factory-t. Egy igazi divatfilozófus volt, aki a tervezés folyamatában mindig azt a kérdést tette fel elsőként: ha nő lennék, mit hordanék? Kreációi világszerte kölcsönöztek viselőinek magabiztosságot, kényelmes öltözetben.

@lanvinofficial Merci Alber 🤍


Alber számos nívós divatdíjat bezsebelt karrierje során, például az International Awardot a CFDA-tól, emellett a Time A 100 legbefolyásosabb ember közé választotta, a francia kormánytól pedig megkapta az Officier of the Légion d’Honneur kitüntetést.


@azfactory

Alber személyében egy igazi kreatív géniusz tért örök nyugovóra, mi pedig ezzel az összeállítással rójuk le tiszteletünket előtte és munkássága előtt, valamint együttérzésünket fejezzük ki az ő, és a világszerte elhunyt három millió ember szerettei és családjai számára.





Forrás: NY Times https://www.nytimes.com/2021/04/25/obituaries/alber-elbaz-dead.html