Városi kényelem - fedezd fel az oversized trendet!

on September 05, 2021

Az innováció új hulláma, az oversized, vagyis a túlméretezett trend korunk egyik kedvence. Pandémia ide vagy oda, a kényelem nem csak az otthonunkban, de a ruhatárunkban is elsődlegessé vált, ugyancsak a divat általi önkifejezés. A tervezők meg is hallották az igényt, a divatházak pedig sorra dobták piacra a vagány darabokat. Készítettem neked egy kollekciót, amelyet a képekre kattintva megtalálsz, s amelyben nem csak oversized és stílusos összeállításokra lelhetsz, de izgalmas darabokra és kiegészítőkre is. Találd meg a kényelmet a városi viseletekben és csekkold a képeket inspirációért.

 

@louloudesaison

@leoniehanne

Hordd otthon vagy az utcán, lazíts a világon bárhol és bármikor a kényelmes darabokban. Egy unisex trend, amitől nem fogunk könnyedén megszabadulni, bár őszintén szólva, én nem is akarok! Legyen szó nadrágról, kabátról, pólóról, szoknyáról vagy pulóverről, bármiből megtalálhatod a hozzád tökéletesen illő oversized darabot. Kombináld nőies ékszerekkel, így egyensúlyba kerül a feminin és maszkulin oldalad. "Look baggy and happy".

@styleidealist

@haileybieber

Röviden az oversized trend történelméről:
A történészek szerint az oversized, vagyis túlméretezett ruhadarabok megjelenése először az 1920-as évekre tehető és a nyugati ruházkodáshoz kapcsolódik. Mikor a nők először kiharcolták a szavazás jogát, s szépen lassan az egyenjogúságot is Amerikában és Kanadában, elkezdtek dolgozni és egyre több döntést hozni. Ennek okán az öltözködési szokásaik is változni kezdtek, hiszen funkciót tekintve a feszes viselet nem éppen volt az új életformához megfelelő. Így megszabadultak az addigi daraboktól, rugalmasabb ruhákat kezdtek el hordani. Ezzel párhuzamosan nőtt a népszerűsége az oversized trendnek, amely a korábbi korokban csak a férfiak számára és azon belül is csak egy különleges réteg számára volt elérhető. Ezután a korai hip-hop kultúra korszakában váltak újra népszerűvé az oversized darabok utcai divatelemekként.

 

@yuliawave

Remélem élvezted ezt a rövid utazást az oversized trendek világába. Kattints ide a kollekció megtekintéséért és válaszd ki a tökéletes városi viseleted még ma!

Nagy ölelés, 

 

Forrás: IKF cikk, SparkLeMonde.com, Instagram