Nézd meg a 2022 ősz-téli jelentésünket a koppenhágai divathétről

on February 06, 2022

Kedves Divatkedvelő,

A mai cikk a 2022-es őszi-téli szezonról szól. A koppenhágai divathét színtere szezonról szezonra ütősebb. A márkák amennyire fókuszálnak a divatra, annyira fontos szerepet kap a dizájnban már a fenntarthatóság is, így a kettő kombinációjából valami egészen új van születőben a skandináv területen.

Engedd meg, hogy bemutassam neked ezt a néhány különleges márkát, és ismerd meg az AW22 kollekciójuk inspirációját is. Csekkold, milyen csodás darabok voltak, a képekre kattintva pedig a Spark Le Monde brandenkénti szelekcióját érheted el.

 


Baum und Pferdgarten



Eklektikus, merész és költői. A márka fő célja az emberek inspirálása és erővel való felruházása. Szó szerint. Missziójuk, hogy újra örömöt leljünk az öltözködésben, amit személyre szabottan az önkifejezés által bontakoztathatunk ki.

"Jeges vizek. Erős szelek. Hónapok, melyek napfelkelte nélkül telnek. A barátságtalan északi sark mindig is az extremitásáról volt híres és a végtelen látványáról. A legészakibb részéről indult el a Baum und Pferdgarten legújabb kollekciója, ami a sarkvidéki kortárs víziót hozza, egy merész nőiességgel és a természet erejével fűszerezve.

A kollekció hangulata hideg, mégis nyugodt. A tervezők rétegekben gondolkodtak, ami az elemek elleni védelemre épít. A stílus az északi esztétikát testesíti meg, ami a világossal és a sötéttel játszadozik, pont, ahogy a feminin és maszkulin jegyek jelennek meg kontrasztban. Földöntúli anyagok, könnyed vonalak, szigorú szabások elegye alkotja a gondosan kigondolt részletekben az egészet. Erős és eklektikus jegyek, amik a márka DNS-ét alkotják. Ez a kollekció a színek, textúrák és minták ünneplése, ami minden darabból egy külön kalandot varázsol, ahogy viselője magára ölti."


Ganni



Koppenhágai bázisú, férj és feleség által megálmodott márka. Ditte Reffstrup és Nicolaj Reffstrup olyan brandet álmodott meg, ami minimalista, mégis sikkes. A Ganni egy egyedi vízió, érzés és a minőség keveredése.

FW22 SHOW & PERFORMANCE BY JADA

„A zene mindig is az egyik legnagyobb inspirációm volt. A 90-es években Björk és PJ Harvey számokat hallgattam otthon, ami akkor még egy kis halászfalu volt. Példaképeim voltak tinédzserként. Minden érzés annyira intenzív volt a dalokat illetően. Az egyiktől üvölteni tudtam volna, a másikban megtaláltam a sebezhetőségem. Ezek az energiák és a stílus hasonlóak a GANNI-hoz, szuper-feminin, mégis totálisan vagány, tele önbizalommal. Ez a kollekció abszolút a korai 90-es évek lelkületét hozta vissza.” – mondta Ditte Reffstrup, a GANNI kreativ direktora.

Örömmel mutatjuk be a 2022-es őszi-téli kollekciót, ami a „LOVE FOREVER EVER” címet kapta, egy különleges élő fellépéssel megspékelve. Koppenhága legikonikusabb élő zenei helyszínén, a VEGA-ban, a Love Forever Ever előadója, nem más, mint Jada. Hangolódj vele a bemutatóra.”


Gestuz



A márka a modern nőt tartja szem előtt. Utcai darabok, innovatív esztétikával fűszerezve. Bontakoztasd ki magad a hétköznapokon is, nem kell, hogy beleszürküljön a mindennapokba a ruhatárad. Ez az üzenet az, amit a Gestuz is közvetít. És teljesen jogosan, hiszen a kollekció a kifutón is tökéletesen megállja a helyét.

"THE TIME TRAVELLER – Nem tudott utazni a Föld körül, ezért úgy döntött, az időben fog.”


Samsøe Samsøe



Egy nemzetközi márka, aminek gyökere az egyszerűségben rejlik. Hordható és könnyed. A brand igazi must-have darabokat tartalmaz, a skandináv lelkület kvintesszenciája rejlik benne. Kötelező eleme a koppenhágai street style-nak.

Ahogy a 2021-es év eltelt, elmerülünk abban, mi volt, mi történik most, és mi a következő. A Samsøe Samsøe-t a jelen fiatalságának ünneplése konstans inspirálja és a kultúra örökkévaló változását mutatja be, szezonról szezonra.

Ezért kapta a „PAST PRESENT FUTURE” nevet az AW22-es kollekció. Ebben a szezonban az egyedülállóság és egyéniség kerül a fókuszba, ami a szabadságban fejeződik ki igazán. Egy bátor nyilatkozat a világnak, vad színekkel, printekkel és az állandó késztetéssel, hogy megtalálja mindenki a saját identitását.


Remélem élvezted ezt a gyors betekintést a CPHFW 2022-es, őszi-téli néhány bemutatójába.


XO,


Forrás: https://copenhagenfashionweek.com, brand's youtube channels