Stílusosan, lelkiismeretfurdalás nélkül

on May 17, 2020

WOUF – Végre egy olyan márka, ami önmagában hordozza a kényelmet, az eleganciát és fenntartható.

4 milliárd műanyag zacskót használunk el egy év alatt szerte a világban és ezek kevesebb, mint egy százalékát hasznosítjuk csak újra. A többi jó esetben lerakatokban várja, hogy egyszer rájuk is sor kerüljön, de sajnos ez a ritkábbik példa. A műanyag hulladékok nagy része a természetben, az óceánokban végzi, mérgezve ezzel az élővilágot. Sorra pusztulnak el a bálnák, a delfinek és más élőlények az általunk termelt szemetet nyelve. Mindez elkerülhető lenne, ha még többen használnánk többször használható táskákat. A WOUF termékei 783 műanyagzacskót képesek kiváltani, de nem csak erre lehetnek büszkék a barcelonai tervezők. Ők is jócskán hozzátesznek a már említett egy százalékhoz, hiszen a táskáik 95 százalékban újrahasznosított műanyagból készülnek, így rengeteg PET palackot használnak fel. Ezzel a szövetgyártási folyamatuk 70 százalékkal kevesebb energiát emészt fel, az eredeti eljáráshoz képest a gyártás során 75 százaléknyi szén-dioxid kibocsájtástól kímélik meg a bolygónkat, és 86 százalék vizet spórolnak meg a nem újrahasznosított anyagokból készülő szövetek készítőivel szemben.

 

A WOUF táskák mindegyike újrahasznosított PET palackokból készül és környezetbarát tintával színezett.

Küllem és kényelem

Mindemellett nem kell lemondanunk az eleganciáról sem, a fenntarthatóság jegyében is öltözhetünk a legújabb divat szerint – erre törekszenek a WOUF-nál. Termékeik mindegyikét a divat egyik hazájában, Barcelonában tervezik és gyártják. A modellek hűen tükrözik az aktuális táskatrendeket mind színválasztékban, mind mintában és formában. Ugyanakkor szem előtt tartják a nők legfőbb igényeit is: a kényelmet és a rendezhetőséget. Az egyes kollekciók darabjai jól kombinálhatók, de külön-külön is megállják a helyüket. Mindezt igyekeznek a lehető leginkább fenntarthatóan csinálni és az újrahasznosított anyagok mellett a természetes összetevőkre is nagy hangsúlyt fektetnek. A színezéshez is környezetbarát, ECO tintát használnak.

Társ minden pillanatban

A jól megtervezett, könnyű, ugyanakkor strapabíró szövet elviseli, hogy kényünk-kedvünk szerint hajtsuk kedvenc WOUF táskánkat. Elrejthetjük a kocsi csomagtartójában vagy éppen a bőröndben, ha épp elutazunk valahova. Rejtekéből előhúzva viszont azonnal visszanyeri alakját és szolgálatra kész. A precíz tervezésnek köszönhetően sokkal több minden belefér, mint gondolnánk, ugyanakkor jól rendezhető, pakolható darab mindegyik. Csak azt kell eldöntenünk, hogy melyiket válasszuk, de ha nem sikerül, vehetünk akár mindegyikből egyet.

Nézd meg a teljes kollekciót és válogass kedvedre megalkuvás nélkül a legújabb darabok közül.