Street Style - A koppenhágai divathét legizgalmasabb szettjei

on February 17, 2022

“A street fashion fotózásban az utca energiája, ami úgy magával ragad" D. N.

Emlékszem, még azelőtt, hogy divattervezést kezdtem volna tanulni, megkaptam Yvan Rodic utcai divatfotóiról készült könyvét, a Face Hunter-t. Az egyik leginspirálóbb anyag volt, amit utána hetekig lapozgattam és a mai napig gyakran előveszem. A divathetek utcája az egyik leginspirálóbb színtér számomra. Az egy dolog, hogy a kifutón milyen izgalmas tervezői ruhák jelennek meg, de amikor a fashion week főszereplői ezeket a designer darabokat a saját kedvük szerint kombinálják, azzal mindig valami újat teremtenek. Hiszen az önkifejezés egyik legerősebb eszköze az öltözködés. A koppenhágai divathétre is jellemző, hogy az utca átalakul egy másodlagos kifutóvá és legalább olyan show értéke van, mint a zárt ajtók mögött történő bemutatóknak.
Az SS22 divathéten láttam Déspi Naka street style fotós lenyűgöző munkáját. Azért ragadott úgy magával, mert a képeit látva olyan érzésem volt, mintha én is ott sétálgatnék. Divatrajongóként és tervezőként egyaránt nagyon inspirál. Annyira izgatott voltam, hogy mi van a kamera másik oldalán, hogy kapcsolatba léptem vele és megkérdeztem, miért szereti az utcai divatfotózást, amire ezt a választ kaptam:

“A street fashion fotózásban az utca energiája, ami úgy magával ragad. Minden olyan élénk és spontán. Amikor az utcán vagy, olyankor bármi megtörténhet… fogalmad sincs, hogyan fognak sikerülni a fotóid. A modellek és a vendégek kölcsönhatása, az időjárás, a többi fotós, mind hatással vannak és éppen ezért minden egyes kattintás különleges.”  Déspi Naka

Teljesen egyetértek vele, hogy a CPHFW elképesztően intenzív energiákat sugároz és épp ez a street photo varázsa. Az ebben a műfajban alkotók elképesztően jól mutatják be a divathetek hangulatát a képeiken keresztül.
Most pedig lássuk a skandináv divatvilágból a kedvenc szereplőim. Mit láthattunk az AW22 hét utcáin?! Vibráló színeket, különböző textúrák és minták bátor rétegzését. Bőr, szőrme, ezek vegán verziói és kötött csodák minden színben. Egyértelműen kijelenthetem, hogy a jövő szezon színei az élén rózsaszín, a méregzöld, a világos-, és királykék, a pasztell és napsárga, az élénk narancs és a barna! Gyere, és tegyünk egy sétát együtt Koppenhágában:

 

Köszönöm Déspi Naka a rövid kis interjút! És Neked is köszönöm, kedves Olvasó, hogy csatlakoztál hozzám erre a kis utazásra Koppenhágába.

Csók, 
Réta