SHOPPING CART

No Products in the Cart

TOTAL:
0 Ft

Mihez kezdjünk magunkkal otthon? Avagy 30+1 tipp, hogy ne őrülj meg az unalomtól.

on March 15, 2020

Olasz sorstársaink tanácsaiból szemezgetünk. További kreatív ötleteiteket várjuk privát üzenetben.

 1. Tervezd meg a következő nyaralásod a lehető legrészletesebben. Habár nem tudni, hogy mikor lesz lehetőséged elutazni, de legalább azon már nem kell majd gondolkodnod, hogy hová szeretnél menni és hogy mit fogsz ott csinálni.
 2. Tanulj meg egy számodra érdekes, ám az életben nem feltétlenül túl hasznos új dolgot, mint például 3 labdával zsonglőrködni.
 3. Vegyél fel egy cicanacit, rá egy egyberészes fürdőruhát, majd tegyél be egy Bíró Ica aerobic videót, és utazz vissza az időben a ’80-as évekbe.
 4. Írj naplót otthon töltött napjaidról. Hidd el, még ha most nem is tűnik úgy, néhány éven belül szórakoztató lesz visszaolvasni.
 5. Hozz létre és ossz meg a hozzád közel állókkal egy közös Spotify lejátszási listát és kérd meg őket, hogy adjanak hozzá 1-1 számot, amit Neked ajánlanak arra az esetre, ha magányosnak éreznéd magad.
 6. Töröld le régi bejegyzéseid Facebookról és Instagramról. De előtte alaposan készülj fel lélekben a szörnyülködésre, hogy miket posztoltál öt évvel ezelőtt.
 7. Mentsd le régi fotóidat a telefonodról, hátha legalább egy hónapig nem kell majd nézned a teli tárhelyre figyelmeztető ikonocskát.
 8. Nézz meg egy olyan filmet, amit amúgy biztosan nem választanál. Lépj ki a komfortzónádból és keresgélj olyan műfajok között, amelyek általában nem hoznak lázba, vagy esetleg túl komolynak/komolytalannak tartod őket. Készülj a meglepetésre!
 9. Válogasd ki kedvenc fotóidat 2019-ből, hogy amikor majd javul a helyzet, elvihesd őket előhívatni. Így újraélhetsz rengeteg szép elméket.
 10. Rendezd újra a családi fotóalbumot és az se baj, ha elérzékenyülsz egy kicsit – jót fog tenni, meglátod.
 11. Hívd fel a nagymamád. Hívd fel édesanyád. Hívd fel az összes rokonod.
 12. Írj egy e-mailt jövőbeni önmagadnak és időzítsd 5-10 vagy akár 15 év múlvára. Ennek kivitelezéséhez tippek itt.
 13. Kísérletezz a rég elfeledett körömlakkjaiddal, ha már körmöshöz úgy sem mehetsz (legalábbis erősen nem ajánlott).
 14. Válassz ki 5 embert, akivel 1 hónapnál régebben beszéltél utoljára és érdeklődj hogylétük felől Messengeren.
 15. Frissítsd az önéletrajzod, hogy ha legközelebb szembejön veled életed munkalehetősége, azonnal lecsaphass rá.
 16. Keress rá a nevedre idézőjelek közt Google-ön és nézd meg, hogy mit ad ki. Csak nehogy meglepődj!
 17. Iratkozz fel 5 hírlevélre és olvasd is el őket. (Feliratkozás a sparklemonde.com hírlevelére itt.)
 18. Ezzel egyidejűleg iratkozz le az összes olyan hírlevélről, amelyek teleszemetelik a bejövő e-mailjeid mappáját de még sosem nyitottad meg őket.
 19. Olvass el egy olyan könyvet, amihez még sosem volt kedved. Így, ha legközelebb könyvesboltban jársz, nyugodt lesz a lelkiismereted, mikor veszel egy újat.
 20. Varrd meg a lyukas ruháid.
 21. Takaríts ki minden olyan zugot a lakásodban, amire sosincs időd. Hidd el, sokkal jobban fogod érezni magad tőle!
 22. Öntsd ki a fiókjaid tartalmát az asztalra. Meglátod, legalább 50%-a haszontalan kacat.
 23. Rendezd át az egyik szobát a lakásban.
 24. Sorold fel és priorizáld az összes idegesítő elintéznivalót, ami eszedbe jut, például éves vérvétel, a személyi igazolványod vagy útleveled megújítása, fogkőeltávolítás stb. Habár ebben az esetben sem lehetsz biztos, hogy mikor tudsz majd időpontot kapni rájuk, legalább pontos listád lesz róluk, amit csak végig kell pipálnod.
 25. Készíts tervet, hogy hogyan fogod összespórolni a pénzt az álomvakációra, amit az első pontban megterveztél.
 26. Rendezd át a konyhaszekrényed és használd fel először azokat az alapanyagokat, amik hamarosan lejárnak.
 27. Válogasd külön a lejárt gyógyszereid, hogy később majd egyben leadhasd őket a patikában. Ezzel egy időben készíts listát arról, hogy mi hiányzik az elősegélycsomagodból.
 28. A tudás hatalom. Nézz utána olyan témáknak, amikről semmit nem tudsz. Rengeteg dokumentumfilm és ingyenes oktatóanyag elérhető online.
 29. Nyújts minden nap 10 percet.
 30. Ha már tényleg nem tudsz magaddal mit kezdeni, akkor zuhanyozz le, lődd be a hajad, sminkeld ki magad és készíts pár selfie-t. Mióta is akarod lecserélni azt a 2016-os profilképet?

30+1  Ha a pároddal élsz, itt az ideje összebújni és kihasználni végre az alkalmat, hogy intim perceket töltsetek egymással. Ha távkapcsolatban vagytok, csinálhatjátok ezt telefonon is. Ha épp nincs senkid, akkor viszont Tinder pimpelésre fel! Jól jöhet az eljövendő szebb időkben.

Forrás: i-D Italia