SHOPPING CART

No Products in the Cart

TOTAL:
0 Ft

A Covid-19 lesz a divatfotózás reformere?

on April 25, 2020

A Jacquemus bemutatja: a világ első FaceTime kampányfotói

Vajon mi történik a divatanyagokkal attól a pillanattól kezdve, hogy senki nem megy ki az utcára, mindenki otthon marad és nem elég, hogy felelőtlen a kint tartózkodás, de ciki is? Hetek óta a négy fal között ragadt a kreatív szakma és ebből a helyzetből igazán fantasztikus tartalmak is születtek már, hisz mindeközben a szellem tovább szárnyal. Az új szituáció mindannyiunkból kihozza az új ötleteket, de ki gondolta volna, hogy új kampányfotók is fognak még születni idén tavasszal?

A Jacquemus évek óta borzolja a kedélyeket és vizuális világa mára meghatározóvá vált a teljes divatvilág számára. A Jacquemustól indult például a mikrotáskák trendje, amelyekből a legkisebb verziókba már egy rúzst is nehézkes lenne beletuszkolni.


Forrás: Marie Claire UK

A márka tavalyi tavasz-nyár bemutatója pedig annyira lenyűgözően sikerült, hogy az ott készült képek a mai napig fel-fel bukkannak különböző fórumokon. A show különlegessége az volt, hogy a szokásos helyszínek helyett Simon Porte egy végeláthatatlan, dimbes-dombos levendulaföld kellős közepén terítette le a rózsaszín szőnyeget, ami a kifutót volt hívatott szolgálni és itt vonultatta fel a ruháit viselő modelleket. Ezzel a húzással 1116%-ot növekedett a márka keresettsége a Google-en, és azóta is a legkeresettebb márka mind Európában, mind Amerikában.


Forrás: Harper's Bazaar Arabia

Simon Porte Jacquemust pedig természetesen nem akadályozhatja meg holmi karantén abban, hogy továbbra is mindenki róla beszéljen. Az új kampányfotókhoz Bella Hadid és Barbie Ferreira (az Euphoria sorozat sztárja, filmbéli nevén Kat) álltak a márkának modellt, mindezt pedig FaceTime-on tették, így elkészítve minden idők első FaceTime kampányfotó-sorozatát. A képek mindegyike Bella Hadid illetve Barbie Ferreira iPhonján, egy-egy videóhívás közben készült, amely lehetővé tette, hogy közben ne kelljen senkinek találkoznia senkivel. Bella és Barbie otthon álltak modellt a fotókhoz és önmagukat sminkelték ki. A FaceTime hívásokban összesen hárman vettek részt: a tervező, aki stylingolta a képeket, a modell, aki otthon magára öltötte a Jacquemus darabokat (vagy inkább fogalmazzunk úgy, hogy kitakart magából velük valamennyit) és a fotós, aki a képeket lőtte, Pierre-Ange Carlotti.

Simon Porte Jacquemus a történelmet író fotózás ellenére nem gondolja, hogy ez lenne a kampányfotók jövője és személy szerint sokkal jobban kedveli a fizikai jelenlétet, de nyilvánvalóan a jelenlegi helyzet kicsit kimozdítja a márkákat a megszokott kerékvágásból. A fotózással pedig azt üzeni, hogy "a poézis és a divat marad, csak most új utakat kell választanunk a kifejezésükhöz".

Végül, a tervező tanácsa azoknak, akik már rögtön olyan technikai kérdésekkel fordultak hozzá, hogy mi a titka a megfelelő minőségű FaceTime-on készült fotóknak, hogy imádkozzanak.

A képeket Belláról és Barbieról pedig szerintünk még jó ideig nézegetni fogjuk, mert egytől egyig fantasztikusak lettek.

BellaHadidForrás: @jacquemus

bellahadid_Jacquemus
Forrás: @jacquemus


Forrás: @jacquemus

bellahadid
Forrás: @jacquemus


Forrás: @jacquemus

Forrás: VOGUE