SHOPPING CART

No Products in the Cart

TOTAL:
0 Ft

A változás előszelei a divatvilágban - a Saint Laurent új útra lép

on April 30, 2020

A koronavírus hatására a változás szele már meglegyintette a divatvilágot is. Olyan tendenciák indultak el, amelyeket a jelenleg kialakult extrém helyzetet megelőzően álmunkban sem tudtunk volna elképzelni és ezek közül jó néhány a vészhelyzet elmúlását követően is velünk maradhat.

Giorgio Armani divatszakmának címzett nyílt levele, amelyben a fast fashion, az irreális szállítási határidők és a pazarló divatshow-k ellen emelte fel hangját, már érezteti a hatását: a napokban a Saint Lauren is bejelentette, hogy törli a 2020-as év hátralévő részére tervezett összes divatbemutatóját. A jelenleg Anthony Vaccarello kreatív irányítása alatt álló márka elhatárolódott a felszínes divatbemutatóktól, és kijelentette, hogy a jövőben a saját tervezési ciklusának megfelelő ritmusban jelenteti meg a kollekcióit, amely már a koronavírus utáni élethez hivatott alkalmazkodni. Továbbá, a divatház a nyilatkozatában azt is kiemelte, hogy mostantól jóval nagyobb fókuszt helyez a fogyasztók online elérésére is.

saint lauren steps back from Paris schedule for 2020

"A jelenlegi körülmények és a várható radikális változások ismeretében a Saint Laurent úgy döntött, hogy átveszi az irányítást az új kollekciók bemutatása felett és teljesen átalakítja a programját. A márka az időtállóságra és az emberközeliségre helyezi át a hangsúlyt, amikor kialakítja saját ritmusát. Ezt a stratégiát szem előtt tartva a Saint Laurent nem fog új kollekciót bemutatni a 2020-ra tervezett show-k egyikén sem. A divatház átveszi az irányítást a tervezési ciklusa felett és a kreativitást, mint vezérelvet helyezi előtérbe az új modellek megjelenési időpontjainak meghatározásakor.”- nyilatkozta a divatház.

saint lauren

A Saint Laurent márka a Kering csoport része, amely többek között olyan más húzónevek tulajdonosa is, mint a Gucci, a Balenciaga és a Bottena Veneta, így ha a vállalategyüttes összes tagja ugyanezt a politikát követi majd, akkor a kollekciók bemutatásának jelenleg ismert menete a divatvilágban teljes egészében a feje tetejére állhat. Kíváncsian várjuk, hogy valóban útjára indul-e egy jelentős, iparági normákat újraíró transzformáció, vagy az utókor rendhagyó partizánakcióként éli majd meg az Armani és a Saint Laurent döntését.

Forrás: Vogue Italia