SHOPPING CART

No Products in the Cart

TOTAL:
0 Ft

Felfedeznivalók a II. kerületben

on November 22, 2023
A Széll Kálmán tér (helyieknek már örökre Moszkva tér) és környéke a II. kerület és talán Budapest legizgalmasabb, legpezsgőbb pontja jelenleg. Kávézók és éttermek nyílnak egymás után. A kulináris élmények minden sarkon ránk leselkednek. A Millenáris parkba érve zöld felület vár télen-nyáron. A kocsmák és bárok színvonala miatt új Madách térként is emlegetik a környéket. A Lövőház utca hangulata elbűvölő, hiszen sétálóutca lévén mindenki kedvére járhatja be minden szegletét. A Fény utcai piac hagyományos piacnapjai és designer vásárai egyre nagyobb tömegeket vonzanak. Az egész környék tele van designer üzletekkel, amik a különleges darabokon kívül izgalmas vásárlói élményeket is kínálnak. Az alábbi válogatásban a legjobb helyeket emeljük ki, ahol érdemes időt tölteni, körbenézni és többször vissza is térni.

Divat
A kerületben az elmúlt években jellemzővé vált egyfajta divatipari megújhodás, mely mostanra izgalmas designer boltok képében realizálódik. Mindegyik üzlet alapvető szellemisége a minőség felülreprezentált státuszának hangsúlyozása a mennyiséggel szemben egy meghatározott koncepció mentén.

A Spark Le Monde Lövőház utcai üzlete 2019 óta üzemel töretlenül, ahol kizárólag kézzel válogatott darabok kerülnek be az concept store falai közé. Az ékszerek, cipők és más kiegészítők mellett olyan kifutókról frissen lejött darabok kapnak itt helyet, mint a Marine Serre, Ottolinger, DarkPark, Nensi Dojaka és Blumarine.  Az egyesével válogatott, fashion show-n felkapott, friss és izgalmas ruhák kis mennyiségük miatt magukban hordozzák a készletváltozást és a  – legtöbbször csak itt kapható – darabok rotációját.

Az Alapdarab szinte a Spark Le Monde szomszédságában üzemel. Filozófiájuk a nevükben gyökerezik, olyan kis mennyiségű kollekcióból áll a bolt kínálata, ami csak is alapdarabokat, egyszínű, egyszerű szabású, hétköznapi ruhákat részesíti előnyben.

Cakó Kinga a Polimoda és a Central Saint Martins után 2013-ban nyitotta meg saját, CAKÓ nevén futó üzletét, ahol több mint 10 éve, kitűnő anyagokból tervez letisztult darabokat és izgalmas formabontó vonalvezetéseket.

Az Eva Remenyi márkanév mára egybeforrt a kézművességgel, a finom megmunkáltsággal és a természet ihlette, biomorf formavilággal, melyeket innovatív ötvöstechnikával, vízivárosi műhelyükben készítenek.

Dénes Barbara, a MUMU Műhelymúzeum alapítója szerint műhely, hiszen műhelytevékenység zajlik az üzletben, de emellett múzeumként tekinthetőek meg kiállított alkotások, emellett Barbara a Plantethics alapítója is, ahol maga készít természet ihlette ékszereket.

A NOS egyszerre működik kávézóként, designer shopként, így cappuccino fogyasztása közben nézelődhet a különleges és izgalmas darabok között bárki, aki betér a Batthyányi téri kedves boltba

Mihályfi Zsófi, üzletvezetőként a PLIÉ márka megálmodója, melynek célja egy kifinomult, letisztult stílus népszerűsítése a nők mindennapi öltözködésében kényelmes és fenntartható anyagokkal.

Bolla Viki, a Viktoria Bolla tulajdonosa a tökéletlenséget keresi, ami által  eljut a tökéletességhez. Alapdarabokat, meghatározó és tartós ruhákat tervez, modern nőknek, a magabiztosság és öntudatosság jegyében.

spark le mondte store jewellery inside
©Spark.le.monde.store – Lövőház utca


Kávézók
Kávé terén mindenki másra esküszik, Mihályfi Zsófi, a Plié alapítója például a Lövőház utcai Szerelmeslevél rendszeres látogatója, ahol szerinte az ottani Latténál nem találni jobbat. Emellett nem lehet elmenni a szintén Lövőház utcában található Kaffeine, a Margit körúti Budapest Bägel frissen őrült kávéi, a NOS ízletes presszói, vagy a Norma lágy kávé-harmóniái mellett.

©Budapest Bagel – Buda – Facebook

Éttermek
A minden évben a Millenárisban megrendezett Gourmet fesztivál az ország ételkurizumait gyűjti egy helyre. Azonban a fesztivál idején kívül sem marad senki különlegességek nélkül, hiszen a közel-keleti finomságokat felvonultató Pingrumba, a taiwani 101 Bistro, az autentikus és egyedülálló, japán Snack Masako vagy az izraeli eredetű bagelekben utazó Budapest Bägel mind tesznek azért, hogy a finomságokra vágyók érzékszervei kielégüljenek. Dénes Barbarának, a MUMU Műhelymúzeum alapítójának kedvence a skandináv Norma Grand. Ha desszertről van szó, akkor az Auguszt cukrászda közel 200 éves hagyományokra visszatekintő cukrász tradíciója garancia a minőségre és a mennyei falatokra. 

©We Love Budapest – PINGRUMBA

Bárok
A “Buda Madách tere” elnevezés már évek óta érlelődik és a Bartók Boulevard-al versenyez a címért. A mérkőzés azonban eldőlni látszik, hiszen a Bartók, ugyan rettentően jó hely, de a Margit Negyed fiatalosságával nehezen veszi fel a versenyt. Permanens Vakáció, Manyi, Módszertani Kabinet, Kacagás, Easy. Csak néhány név azok közül, akiknek nem csak a közönsége, de tulajdonosi/bérlői köre is fiatal. Ezek a helyek olyan vonzerővel rendelkeznek, hogy a gravitációs tér a Madáchról ténylegesen áthelyeződni látszik a Margit Negyedre. Természetesen a huszonéves korosztály kedvenc helyei mellett továbbra is virágzik a Nemdebár, a The Hendrinx, az Unplugged Bar, és a Sárkány, amelyek az egyel idősebb korosztály állandó hétvégi állomásai.

©We Love Budapest – Permanens Vakáció

Kultúra
Nem lehet II. kerületi kulturális életről beszélni alapvetőnek számító intézmények nélkül. Ezek közül a legfontosabb a Jurányi ház, ami inkubátor rendszerével kimagasló szolgálatot tesz a független színházaknak. A Manyi fiatalossága mellett zenei és képzőművészeti események aktív befogadója és helyszíne. Váli Dezső – mint megkerülhetetlen személye az egyetemes és magyar képzőművészetnek – a Margit körúton működteti stúdióját. A Marczi közösségi tér független társulatoknak biztosít színházi körülményeket, de tánc és zeneművészeti előadások számára is minden lehetőség adott. Legfrissebb közösségi pont a környéken a Kollab by Mammut coworking irodája, mely tudáslabor, showroom és műhely is egyben. A belső téren és az elbűvölő, kék, hullámos munkaasztalon a Paradigma Ariadné csapata dolgozott.

©Paradigma Ariadné – Kollab by