SHOPPING CART

No Products in the Cart

TOTAL:
0 Ft

Esküvő koronavírus idején

on April 10, 2020
Amikor először elterveztük, hogy a polgári esküvőnket 2020. április 4-én tartjuk Sióagárdon, akkor egy pillanatra sem merült fel bennünk az, hogy milyen kalandokat fogunk majd átélni ennek megvalósítása érdekében, valamint, hogy milyen kreatív megoldásokat kell bevetnünk. Biztosan rengeteg menyasszony néz most szembe hasonló kihívásokkal, az esküvő-átszervezésekről nem is beszélve, ezért megosztom a történetem, hátha valakinek megnyugvást nyújt az, hogy más is küzd az elemekkel.
Az első fejtörést a már megrendelt gyűrűk megszerzése okozta: az egyik karikagyűrű nem készült el időben, így mire átvehettük volna, az üzlet bezárt. Arról nem is beszélve, hogy mindeközben a kijárási korlátozás is kihirdetésre került. Jött rögtön a pánik, de szerencsére ennek az ügynek nagyobb volt a füstje, mint a lángja, így 5 napon keresztül napi 3 telefonos egyeztetést követően sikerült is időpontot találnunk és átvennünk az elveszett kincset. Huh, egy pipa…
Szerencsére a ruha beszerzése nem okozott ekkora fejtörést, hiszen a SPARK LE MONDE mesés szelekciójában rengeteg csodás költemény van. Végül a pezsgőszínű Aiken ruha nyerte a versenyt és nem is kell mondanom, hogy mindenki, aki látott benne (sajnos a körülmények miatt nem túl sokan ☹), imádta. Na de ott volt még a kihívás, hogy ugyebár minden menyasszonyra kell valami régi, valami új, valami kölcsönadott és valami kék. A szörnyű felismerést követően, hogy az ember lánya mégsem vehet fel középkék bugyit a pezsgőszínű, szűk fazonú ruhájához, egy mesés kék hajcsatra esett a választásom. Bár meg kell, hogy mondjam, nagy küzdelem folyt bennem egy csodaszép kék gyöngytáska és a csat között. Na de ruhák, kiegészítők beszerezve, még egy pipa.

rotate aiken dress

Aiken ruha - ROTATE BIRGER CHRISTENSEN

Végre eljött a nagy nap, de természetesen fodrász, sminkes és körmös szóba sem jöhetett. Jött hát a jó öreg körömlakk, nem is kell mondanom, körülbelül három ujjamon sikerült belerondítanom a festékbe, hiszen már mindenki rég hozzászokott ahhoz, hogy géllakk fixálva és már mehetünk is a dolgunkra. Szerencsére a legjobb barátnőm karantén idejére átköltözött hozzánk a szomszéd utcából (igen, jól olvastátok, tényleg ilyen jó fej a férjem, hogy ezt hagyta, nem véletlenül mentem hozzá…), így volt amatőr fodrászom és segítségem a sminkelésben, de még így is kétórás szenvedés lett a készülődés. Ilyenkor értékeli igazán az ember, amikor beül egy székbe és menetkészen száll ki belőle. Arról nem is beszélve, hogy a gyors és kíméletes gyanta helyett maradt a lassú, minden egyes szőrszálat jól megtépő epilátor. Miután végre sikerült három hét züllést követően emberi frizurát és fejet varázsolnunk nekem, elindultunk Sióagárdra.

A helyzetre való tekintettel természetesen bizonyos óvintézkedéseket is be kellett vezetnünk. A ceremónián összesen hatan vettünk részt: az anyakönyvvezető, újdonsült férjemmel mi ketten, a két tanú és a legjobb barátnőm, aki fodrász- és sminkmesterből egy pillanat alatt profi fotóssá és kamerássá is kénytelen volt avanzsálni. Sajnos koruknál fogva a szüleink sem lehettek jelen, így ők Facebookon keresztül, live videón nézték a ceremóniát. Szerencsére az ablakpárkányról tökéletes szögben be lehetett kamerázni a teret, így szuperül lehetett mindent látni (legalábbis ezt mondták). Végül pedig az aláíráshoz a tanúk saját tollat is hoztak, na ez nekünk nem jutott eszünkbe, pedig az ötlet nagyon jó volt. A gratulációkat persze telefonon fogadtuk és az ünnepi ebédet is a szülőktől elszeparálva, szűk körben költöttük el.

Természetesen az ember nem ilyen körülmények között képzeli el élete egyik legfontosabb napját, de ennek is megvolt a maga szépsége, és még így is azt kell, hogy mondjam, hogy az egyik legszebbre sikeredett. Arról nem is beszélve, hogy poénkodni is jókat lehet azzal, hogy ez aztán igazi „Szerelem a korona idején”.