Ezt hordanád idén tavasszal, ha kimehetnél az utcára

Ezt hordanád idén tavasszal, ha kimehetnél az utcára

Igaz, minden nagyváros kiürült, az utcák elnéptelenedtek, a bárok bezártak, a divat nagyasszonyai a négy fal közé zárkózva pedig inkább könyv- és gyertya inspókat posztolgatnak a nagyvilágnak a szokásos outfitek helyett, mi azért nem szívesen tesszük félre a ’street style’-t.

Lehet, hogy az idei tavaszi trendek elmaradnak, de legalább nem érdeklődés hiányában, így mi szívesen filozofálunk róla, hogy mi lett volna, ha...

sparklemonde.com/collections/rotate-birger-christensen

Ahogy szívesen olvasgatunk utazásról, nagyvárosokról, messzi éttermekről vagy éppen szörfparadicsomokról könyveket és elképzeljük, hogy milyen lenne ott lenni, érezni az ízeket, az illatokat, a hangulatokat, ugyanígy szívesen játszunk el azzal a gondolattal is, hogy mit hordanánk idén tavasszal, ha éppen nem otthon csücsülnénk.

Masszív ékszerek és csak az arany

A kiegészítők most nem a diszkrécióról és a természetről szólnának, hanem a masszív, korpulens nyakláncokról és a feltűnő, vastag fülbevalókról, amik megtörik az amúgy egyszerű, föld tónusú szettek visszafogottságát. Az anyagok tekintetében pedig csak az arany, de abból jó sok  ez lenne az idei év ékszerszabálya.

korpulens_sparklemonde_royal_chain

Hatalmas tulipántáskák

Az elmúlt pár szezon pindúr táskái után most hordhatnál igazi malaclopókat. Az iroda asszonyai fellázadtak, hisz nekik nem elég a rúzstartó táska, helyette olyan táska kell, amibe a laptop mellé még belefér a teljes sminkcucc, a gym outfit, a teniszütő meg a hétvégi kirándulásra szánt hálózsák. Mindez persze nem mehet holmi csúnya táskába, mert a stílus a lényeg. Hát a piac most megválaszolja ezt a lehetetlen igényt és idén XXL-es táskákat kapunk, cserébe csodálatosan letisztult kialakítással, a legtökéletesebb olasz és spanyol marhabőrökből.


Laza de maszkulin elegancia

A férfias fazonok maradnak velünk továbbra is: most nem a szűken szabott derék, vagy a mély dekoltázs az, amivel kifejezed a nőiességed, hisz a szabások továbbra is nagyok, szögletesek. Viszont tökéletes kontrasztjátékot játszhatsz mindenhol, ahol kilóg belőled egy pici a nagy zakókból. Erre való a sok nagy aranyékszer, a gyűrűk, a fülbevalók és az apró, finom pántos tűsarkú cipellők, melyek megmutatják, hogy milyen finom női test lapul a nagy blézerek mögött.

rotate_sparklemonde

A tökéletes fehér póló

Az elmúlt időszakban a mindenki által hőn áhított tökéletes fehér póló is szintet lépett és megszületett az eddigi legtökéletesebb basic darab, melynek trükkje a kihangsúlyozott válltömés. Ez a póló biztosítja, hogy még a legrosszabb napodon is tökéletesen nézz ki. Tartást ad, vizuálisan kihúzza a hátad és a vállad, és nem mellesleg passzol mindenhez és minden alkalomra. Na, ez például egy olyan darab, amelyet otthon is hordhatsz a karantén alatt (mondjuk mi az otthon viselt hatalmas fülbevalóktól sem rettenünk meg, hisz kell valami, ami feldobja a pizsama szettet).

white_tshirt_polo_feher_polo_sparklemonde_remain

Diszkógömb csillogás egyenesen a '80-as évekből

Mióta a Bottega Venetta leváltotta a Balenciagát, azóta tudjuk, hogy amit a Bottega leokéz, az utána így vagy úgy a ruhatárunkba kerül. Hát, idén a választás a diszkógömbre esett (lásd a valaha legdurvább Bottega Venetta cipőt).  Úgyhogy kicsit se érezd magad kellemetlenül, ha szarka módjára repülsz a csillogó-villogó, tündöklő, flitteres, glitteres cuccokra és nincsen más vágyad, mint egy nagy diszkógömbnek öltözni, mert ezt idén megteheted, vagyis tehetnéd... Mindegy, mi felhúzzuk otthonra is!

Previous article Our fashion week diary from Copenhagen
English
EN