SHOPPING CART

No Products in the Cart

TOTAL:
0 Ft

"More is more and less is a bore." A 99 éves Iris Apfelt ünnepli a divatvilág (is)!

on September 05, 2020

Iris Apfel divatikon és lakberendező stílusosan ünnepli 99. születésnapját. A könnyen felismerhető, választékos és merész megjelenésű Apfelt sokan az első emberek között tartják számon, akik értelmet adtak az egyedi stílus kifejezésnek. Instagramján a bemutatkozása, hogy "A több az több, a kevesebb unalmas".

A New York-i divatikon bebizonyítja, hogy a kor az csak egy szám. 99. születésnapját éppoly stílusosan ünnepli, ahogyan életét is végigcsillogta egyediségével. 

“Azt hiszem, eredetinek kell lenned, de csak addig a pontig, míg be nem dilizel. Őszintének kell lenned magadhoz, meg kell ismerned önmagad. Nem lehetsz trendkövető. Meg kell tanulnod kockáztatni.” I. A. 

Miután férjével, Carl Apfellel az 50-es években megalapította a nemzetközi szövetgyártó vállalatot, az Old World Weaverst, Apfel érzékenysége a stílus iránt világhírűvé vált. Kilenc amerikai elnök fogadta őt a fedélzeten, mint a Fehér Ház belsőépítészét, a Kennedyktől kezdve a Clintonokig mindenkivel együttműködve a „First Lady of Fabric” becenevet kapta. 

Apfel saját magát “accidental icon-nak” nevezi, azaz a véletlennek nyilvánítja, hogy ikonná vált. Mikor erről kérdezték, azt mondta, sosem tudta előre, hogy mi lesz a következő lépés. Nem tervezett előre, hagyta, hogy a dolgok csak úgy megtörténjenek vele. Olykor élt a lehetőséggel, de sokszor elengedni is képes volt. 

A Metropolitan Múzeum róla szóló kiállítása, a Rara Avis többek között élénk színű ruháit, túlméretezett szemüvegét és halmozott ékszereit mutatta be. “Az Ő eredetisége jellemzően a “high” és a “low” divat keverésében mutatkozik meg - Dior haute couture bolhapiaci leletekkel, 19. századi egyházi ruhák egy Dolce & Gabbana nadrággal.” - Metropolitan Museum of Art

Sztárja egy Emmy-díjas dokumentumfilmnek és 90 évesen a MAC kozmetikai márka arcaként is szerepelt. “Én vagyok a legöregebb élő ember, aki valaha egy nagy kozmetikai kampányban vett részt.” - I.A.

Boldog 99. születésnapot drága Iris!

 

 

Forrás: today.com

            vogue.me

            forbes.com

            cnbc.com

Cover: https://www.forbes.com - Iris Apfel launches exclusive glasswear collaboration in New York

Fotó:   1.: instagram.com/iris.apfel

         2.: shopdealman.wordpress.com

         3.: forbes.com

         4.:  instagram.com/iris.apfel

         5.: nlc.hu